Blue Peter Champagne - MA 3327-06-23681

Blue Peter Champagne is afkomstig uit Verzenay, een poetisch dorpje gesticht in de Gallo - Romeinse tijd, in het gebied Montagne de Reims . Het Grand Cru dorpje is wereldvermaard voor zijn uitstekende kwaliteit van wijngaarden, en de oogst wordt dan ook gretig afgenomen door de grote champagnehuizen voor hun betere cuvee`s en millesime`s.

De Pinot Noir geeft kracht, pittigheid en finesse aan de champagne wijnen. De Chardonnay druiven zorgen voor elegantie en lichtheid. De Pinot Meunier zorgt voor karakter en rijpheid (vooral bij jonge champagnes). De Chardonnay groeit op de Cote des Blanc (net onder Epernay), de Pinot Noir komt voornamelijk uit de Montagnes de Reims (hoe gek; in de buurt van Reims) en de Pinot Meunier komt voornamelijk uit de Vallee de Marne (watertje dat tussen Reims en Epernay door loopt).

Het merendeel van de champagnes wordt gemaakt van een mix van de drie druiven rassen. Het meest gebruikerlijke mixje bestaat uit grofweg 49% Chardonay,  49% Pinot Noir en het restant Pinot Meunier.

De relatief goedkope Pinot Meunier druif wordt met name gebruikt in Champagnes die jong (3-4 jaar na het plukken) uitgeleverd worden. De Pinot-Noir en Chardonnay basiswijnen zijn dan nog niet optimaal door gerijpt en de geur en de smaak die je hierdoor mist wordt een beetje verbloemd door de geur en smaak van de Pinot-Meunier die relatief snel gerijpt is. Het nadeel van de snelle rijping van de Pinor Meunier basis wijnen is dat ze ook snel over de top zijn. Champagnes met een hoog percentage Pinot Meunier zijn dus ook niet lang  houdbaar.

Champagnes waarbij het de bedoeling is dat deze pas na een langere tijd worden geopend zullen dan ook nauwelijks (of geen) pinot Meunier druiven bevatten. Deze champagnes liggen vaak ook wat langer in de kelder voordat ze verscheept worden. Het meest gebruikelijk mixje is nog steeds 30-70% Pinot Noir en de rest Chardonnay. De combinatie van lange ligtijd (dus renteverlies) en prijs van de relatief duurdere Pinot Noir en Chardonnay druiven zorgt er voor dat je meer betaald voor deze Champagnes.

Het zachte bouquet van Blue Peter Champagne wordt verkregen door een verhouding van 70% pinot noir- en 30% chardonnay druiven.

Blue Peter is de enige champagne ter wereld met een maritiem imago, en dus de aangewezen partner voor recepties en banketten in het nautisch milieu.

Bovendien is Blue Peter Champagne officieel erkend door het comite interprofessionnel du vin de champagne (CIVC Epernay).Dit biedt een garantie voor zijn uitstekende kwaliteit, wat zowel door de leek, als door de kenner wordt gewaardeerd.

Als lid van Fost plus respecteert Blue Peter bovendien de ecowetgeving.


Champagne Bluepeter
Maaiken 6 - 8300 Knokke Heist   tel/fax (32) 050-613663   GSM (32) 0473-986449
  bluepeter@skynet.be